Automatisk bandsåg för konstruktionsstål - Nytt från IMET

KTECH 352 F1200 automatisk bandsåg för konstruktionsstål från Imet är en roterande bandsåg med automatisk NC-rotation och en integrerad motoriserad 1200 mm matare.

IMET KTECH 352 F1200 är en roterande bandsåg med automatisk NC-rotation och en integrerad motoriserad 1200 mm matare avsedd för användning i konstruktionsstål och stålverk. Maskinen är utrustad med ett enkelt och intuitivt HMI tack vare en 10-tums pekskärm och ger ett skärområde från +60° till -45°. Full kompatibilitet med Industry 4.0-systemet.
Przecinarka taśmowa IMET KTECH 352 F1200

Tekniska parametrar värde och enhet
Skärprestanda vid 0° Rund: 305 mm - Fyrkantig: 250 mm - Rektangulär: 350 x 200 mm
Klippkapacitet vid 45° vänster/höger Rund: 255 mm - Fyrkantig: 230 mm - Rektangulär: 230 x 200 mm
Klippkapacitet vid 60° kvar Rund: 175 mm - Fyrkantig: 155 mm - Rektangulär: 170 x 100 mm
Skäreffektivitet med en balkanordning Max 300 x 160 mm - Min
Skärprestanda vid 0° - fasta ämnen (C45) 200mm
Minsta klipplängd 20mm
Minsta skärdiameter 20mm
Minsta slut på skrot 150mm
Bladstorlek 3370x27x0.9mm
Bladmotor 1.8KW
Bladets hastighetsområde 15-100 m/min
Matare (entakts) - motoreffekt 1150mm med kulskruv - 0,75KW
Hydraulenhetens tankkapacitet 20l
Kylvätsketankens kapacitet 100l
Mått 2935x2400x1900mm
Vikt 2100kg


HMI 10-tums pekskärm
KTECH 352 har ett enkelt och intuitivt gränssnitt som optimerar användarvänligheten: tack vare CNC-systemet och 10-tums pekskärm kan användaren hantera maskinens alla driftsfunktioner, ställa in skärprogram 99 och flera klipplängder på samma stång, set antalet matarslag, antal bitar och bladhastighet. Det är också möjligt att utföra självdiagnostik för att upptäcka fel.

 
NC-kontroll
KTECH line automatiska skärmaskiner har ett innovativt system med 4 kontrollerade axlar (tvärgående och skruvstädning, materialmatning och sågramsrotation), alla numeriskt styrda. Alla maskinrörelser och inställningar kan styras och ändras via pekskärmen.
 
Sågarm
Fören är gjord av elektriskt svetsat stål och har ett rörformigt tvärsnitt, skivor med stor diameter (380 mm) med en tippbar bladskyddsvagn. Sågramen har även ett system för enkelt bladbyte, som tillhandahålls av en stödkolv. Hårdmetallbrickor på rörliga bladstyrningar optimerar bladinriktningen.
 
Blad och spets
KTECH 352 använder 27x0,9 mm blad med hög arbetsspänning (upp till 1900 kg/cm2), vilket ger utmärkta resultat vid materialmatning och skärning, minskar vibrationer och remspänningar och undviker sprickor som kan försämra skärkvaliteten. Som alla Imet-maskiner avslutar denna modell också snittet med ett blad som inte är parallellt med plattan: detta system gör att du alltid kan skära bara ett fragment av materialet, även när du arbetar med rutor.
 
Rörelse av sågarmen
Rotationen av sågramen och vinkelinställningsläget styrs av en inverterstyrd växelmotor, implementerad med hjälp av kuggstång och stift. När vinklarna är korrekt inställda blockeras rotationen av en hydraulcylinder. Maskinen synkroniserade automatiskt bågens rotation med stängningen och rörelsen av skruvstycket. Descent är hydrauliskt med tryckregulatorer på den mobila kontrollpanelen, bredvid HDI-systemet.
 
Mekanisk detekteringsanordning
Det mekaniska materialdetekteringssystemet detekterar automatiskt den första punkten, vilket gör att ljusbågen snabbt kan närma sig materialet. Spetstrimningsprocessen hanteras av en mikrobrytare på de rörliga bladstyrningarna, som automatiskt känner av slutet på skärprocessen.
 
Integrerad rullmatare
När det väl är laddat tillhandahålls materialrörelsen av en integrerad motordriven matare utrustad med en självbromsande elmotor, en inkrementell skruv (som också optimerar för att säkerställa perfekt positionering och noggrannhet), en växelriktare och en kodare. Mataren glider på kromade stänger med en flytande platta, vilket gör det lättare att lasta material som inte är helt rakt.
 
Skärprecision
Linjebandsågarna från KTECH har automatisk kontroll av storleken på detaljer tack vare en oändlig kodare och automatisk korrigering av skärlängden. Tack vare det innovativa vinkelmätsystemet (vinkelavläsningen ställs utanför maskinens mitt) kännetecknas maskinen av hög positioneringsnoggrannhet och bästa skärprecision.
 
Industry 4.0 Ready - SAWfactory + RealTime (VALFRITT)
IMET-maskiner kan anslutas till företagets nätverk och användas på distans tack vare SAWFACTORY och ett modem. SAWFACTORY är dedikerad programvara som låter dig hantera skärprocessen från ditt skrivbord, ställa in skärprogram och övervaka arbetsflödet tack vare en dedikerad webbapplikation. Programvaran låter dig också få hjälp på distans från våra tekniker. Upptäck SAWFACTORY: https://bit.ly/2RuxHuX
 
Industry 4.0 Ready - Kit RealTime (VALFRITT)
Uppsättningen låter dig skicka information direkt från maskinen till MES-systemet i realtid om: maskinens tillstånd, läget för de skurna elementen och det automatiska förloppet av cykeln. Anslutningen görs via Internettjänsten som tillhandahålls av användaren i sitt eget LAN; webbtjänsten kommer att fungera som ett filter mellan bandsågen och det interna MES-systemet (uppsättningen är endast tillgänglig om paketet "Industry 4.0 Ready" redan är installerat).
 
Industry 4.0 Ready - zestaw OneLoad kit för MES (VALFRITT)
Satsen låter dig ladda en lista/klippprogram från företagets kontor/MES till maskinmjukvaran för att optimera det interna arbetsflödet samtidigt som man undviker eventuella fel som görs av maskinoperatören. Det är nödvändigt för kunden att ha en FTP-server på samma LAN där både SAW-programmet och skärprogrammet är installerat. En "genväg" är aktiverad i maskinstyrenheten för att ladda skärlistor och starta cykeln (satsen är endast tillgänglig om paketet "Industry 4.0 Ready" redan är installerat).
 
Enhet ingår i paketet (VALFRITT)
Balkanordningen består av två grupper av klämmor: en monterad på ett fast skruvstycke, den andra på ett bakre skruvstycke. Den kan endast användas för att skära i 0° vinkel. Kapacitet för ett enskilt element med enheten installerad: max 350x160 mm, min. 55x10 mm. Strålens skärkapacitet är: max 300x160mm, minst 85x10mm. Enheten kan demonteras med 2 skruvar på det fasta skruvstycket och 2 på stödskruven och genom att koppla bort hydraulledningarna med snabbkopplingssystem. Inte kompatibel med laserstråle (endast en kan placeras på samma maskin).
 
Laserstråle (VALFRITT)
Systemet är monterat på sågramen och låter användaren visualisera skärlinjen på materialet när sågramen faller.
 
Minsta smörjanordning (VALFRITT)
Minimal smörjning kan beställas för vilken maskin som helst, vilket eliminerar den kylvätskespridning som är typisk för användning av emulgerande olja, vilket inte på något sätt påverkar bladets hållbarhet.
 
Motoriserad spåntransportör (TILLVAL)
För att underlätta maskincykeln kan en motordriven spåntransportör läggas till maskinen, placerad på sidan av maskinen. Spåntransportören låter dig optimera maskinens prestanda genom att ta bort spån från arbetsområdet och trattarna för att hålla området rent, vilket möjliggör ett optimerat arbetsflöde.
 
Anslutningselement för rullbord (TILLVAL)
För att koppla ihop maskinen med rullbordet måste ett anslutningselement läggas till.
 
Rullbord (VALFRITT)
Det är möjligt att integrera maskinen med ett fritt rullbord på både lastnings- och lossningssidan. Varje modul är 2 m lång och utrustad med 7 stödrullar (diameter 60 mm). Det första elementet (anslutet till maskinen) har 2 konsoler, de efterföljande elementen är utrustade med 1 konsol.
 
Vertikala matare (VALFRITT)
Ett par vertikala stopprullar av stål. Max 2 par; enkelelement 2m. För användning utan rullöverdrag.
 
Automatiskt lastningssystem (VALFRITT)
Automatisk stånglastare som styrs av sågkontrollmjukvaran, där svärden matas automatiskt, bestående av stödytor med skrapkedja och laststationer (från 5 till 15). De bärande ytorna kan enkelt flyttas tack vare den modulära designen. Mataren är utrustad med stånglåsningssystem, vertikala utjämningsrullar och kugghjul som förflyttar skrapkedjorna. Systemet styrs av sågmjukvaran som det är anslutet till.
 
Automatiskt utloppssystem (VALFRITT)
Bandsågen kan även integreras med olika typer av automatiska avlastningssystem, beroende på materialets storlek och kundens önskemål. Systemet arbetar alltid synkront med materialmatarens och sågramens rörelse. Avlastningsprocessen kan utföras med ett enkelt tiltbord som separerar de goda bitarna och avskärningarna/trims (det förra på ena sidan, det senare på den andra) eller genom att mata ut de skurna bitarna med hjälp av ett sidoskjutsystem (som kan anslutas till en motoriserad matta, bordsmotordrivet eller fritt bord).

Publiceringsdatum: 24.04.2024