Brikettering av metallspån! Upptäck fördelarna!

Mackma är en italiensk tillverkare av industriella metallformningsmaskiner. Maskinerna säljs i alla länder i världen. De är mycket uppskattade av användarna för sin attraktiva design och enkla och effektiva teknik. Företaget Mackma uppmärksammar miljöaspekter. Alla dess enheter kännetecknas av låga ljudnivåer och driftsäkerhet.

Volymminskning -90 %
Avfallslagringsutrymme, kostnader och tid minskar och intern hantering och externa transporter förbättras.
Den volymetriska minskningen av produkten möjliggör färre leveranser av avfall eller produkt till specialiserade avfallshanteringsföretag eller direkt till gjuterier, vilket resulterar i besparingar.
Återvinning av alla inre vätskor +20%
Metallspån kan innehålla betydande mängder oljor och emulsioner, som ofta är mycket dyra. Under briketteringsprocessen är det möjligt att återvinna cirka 98 % av vätskan inuti chipsen. Genom den hydrauliska kretsen inuti brikettpressen kommer vätskorna att skickas tillbaka till bearbetningsanläggningarna, vilket kommer att resultera i minskad produktförbrukning och ekonomiska besparingar.
Ökat handelsvärde och legeringsutbyte +70 %
Briketter avsedda för gjuterier har ett högre kommersiellt värde än flis eftersom de under smältning avsevärt ökar materialutbytet och kan laddas direkt i smältugnar utan föregående behandling av emulsionsvätskor. De är kvalitativt överlägsna flis, som å andra sidan utsätts för oxidation, reduktion och krympning.
CNC-styrenhet
Mackma brikettpressar är utrustade med PLC-styrning med pekskärm, arbetscykler är automatiska. Kontrollpanelen låter dig programmera cykler, stoppa eller starta maskinen, kontrollera driftstatus, antal arbetscykler, maskinenergibesparingar, analysera och hantera nivån på vätskeuppsamlingspumpen och räkna antalet tillverkade briketter.
Mackma brikettpressar kan kopplas till företagets produktionslinjer eller transportband, så att start- och stoppkommandon kan skickas till linjen när uppsamlingstanken är full. Dessutom, med hjälp av en RJ45-nätverkskabel och tack vare hanteringsmjukvaran som tillhandahålls av oss, kan du ansluta maskinen till datorsystem som gör att du kan programmera den, ställa in en arbetsorder, kontrollera arbetsförloppet, konfigurera inställningar för specifika chips, hantera mängd producerade briketter, övervaka larmstatus, uppdatera mjukvara och begära teknisk fjärrsupport från teamet.
BTW-serien
Den volymetriska brikettpressen är lämplig för de mest hållbara materialen. Materialet belastas av gravitationen och de resulterande briketterna blir lika stora med millimeterprecision. Den volymetriska brikettpressen har två brikettutgångar vilket gör att fler briketter kan produceras, och maskinen har även en kraftfullare hydraulpump och en starkare kolv.
Arbetsprincipen för den volymetriska maskinen är som följer: Vid komprimering av en brikett kommer den andra kammaren att laddas med nytt material för att komprimera den nya briketten samtidigt som den återgår till startpositionen.

Publiceringsdatum: 22.12.2023