Digitalt styrd press med ett tryck på 250 kN

Mina damer och herrar, vi vill informera er om att som ett resultat av genomförandet av projektet "Utveckling av en ny serie energibesparande digitalt styrda pressar med ökad slaghastighet, noggrannhet av den applicerade kraften och precision för stanspositionering", vi kommer att introducera en ny typ av press med ett tryck på 250 kN till vårt erbjudande.

Den viktigaste innovationen i den nya pressen kännetecknas av följande parametrar:
1. Hastigheten för inflygning och returslag är 200 mm/s
En högre slaghastighet har en positiv effekt på ökningen av pressens effektivitet. Att minska arbetstiden med flera till flera dussin procent kommer att ha en betydande inverkan på att öka produktionseffektiviteten i systemet. En annan fördel med den nya designen är den justerbara slaghastigheten. Den nya funktionen gör att den kan skräddarsys individuellt efter behoven för en given teknisk process.
2. Noggrannhet för applicerat tryck upp till 4 %
Hög noggrannhet av det applicerade trycket är viktigt vid formning av detaljer av tunn plåt. Det innebär att den nya pressen kan utföra olika funktioner: pressmaskiner, stansmaskiner och kompressionspressar för precisionselement.
3. Kontroll av stansens placering i förhållande till intilliggande cykler som inte överstiger 0,05 mm.
Precisionen i stanspositionskontrollen gör att kvaliteten på tillverkade detaljer kan ökas och påverkar möjligheten till t.ex. Detta innebär att material som bearbetas på detta sätt kommer att genomgå bättre expansion och kraftfördelning.
4. Minskad elförbrukning jämfört med andra pressar med 10-30%.
Lägre driftskostnader till följd av lägre elförbrukning och eliminering av hydraulsystemet inklusive olja. Vi har eliminerat olja från drivsystemet, vilket minskar dess förbrukning som krävs för operativt utbyte med 250-300l (beroende på pressens presskraft).
I den nya pressen har det hydrauliska drivsystemet ersatts med ett elektriskt, vilket kommer att eliminera behovet av att utföra tjänster relaterade till att byta olja i systemet. En annan fördel är elimineringen av oljekylsystemet, vilket minskar behovet av el.
För mer information, vänligen kontakta oss direkt eurometal@eurometal.com.pl















Publiceringsdatum: 27.06.2022