En annan del av videor från Pinnacles bearbetningscenters arbete - BX-serien

Kolla in videorna i Pinnacle BX-serien. Enheterna erbjuder den senaste och mest exakta 5-axliga tekniken på marknaden. Det kommer att förenkla installationen och produktionen av komplexa och flersidiga komponenter samtidigt som precision och noggrannhet bibehålls och sparar tid. Optimerade 5-axliga koncept uppfyller alla krav och dominerar alla industrier världen över. BX-serien är designad av Pinnacle och har en struktur med hög styvhet för det bredaste arbetsområdet. Högkvalitativt Meehanite-gjutjärn, glödgat härdat och en hårdhet över HB190, säkerställer många års deformationsfri drift.

5-AXLIG BEARBETNINGSCENTER

Pinnacles maskiner i BX-serien erbjuder den senaste och mest exakta 5-axliga teknologin på marknaden. Det kommer att förenkla installationen och produktionen av komplexa och flersidiga komponenter samtidigt som precision och noggrannhet bibehålls och sparar tid. Optimerade 5-axliga koncept uppfyller alla krav och dominerar alla industrier världen över. BX-serien är designad av Pinnacle och har en struktur med hög styvhet för det bredaste arbetsområdet. Högkvalitativt Meehanite-gjutjärn, glödgat härdat och en hårdhet över HB190, säkerställer många års deformationsfri drift.

funktioner:

 • Snabba och exakta styrrörelser
 • Högkvalitativ yta efter behandling
 • Den kortaste bearbetningstiden för maskiner av denna typ

Standard utrustning:

 • Blåser luft genom spindeln
 • Kylsystem
 • Fullt stänkskydd
 • Automatiskt smörjsystem
 • Arbetslampa
 • Indikatorlampa för arbetsstatus
 • Styv knackning
 • Z-axel pneumatiskt balanseringssystem
 • Luftgevär / vattenpistol
 • MPG handratt
 • Spindel oljekylare
 • B-axel roterande givare
 • C-axel roterande givare
 • Ihåliga kulskruvar med kylsystem
 • RS-232 gränssnitt

ROTERANDE B-AXEL FRÄSHUVUD

WYJĄTKOWA KONSTRUKCJA OSI B
BX700DD
:s B-axelväxelmekanism har uppgraderats från ett dubbelt snäckhjul/axel för direktdrift. Förutom ett jämnt och kraftfullt vridmoment har direktdrivningssystemet högre rotationshastighet, hög servorespons, noll glapp och exceptionell dynamisk noggrannhet för optimal ytfinish på arbetsstycket. Det externa kylsystemet minimerar effektivt strukturell termisk distorsion och noggrannhetsavvikelse, dessutom bibehålls det utgående vridmomentet då temperaturen hålls konstant låg och stabil.

Den bakre änden av B-axelns axel är utrustad med en vinkellägesgivare för att öka positioneringsnoggrannheten för B-axeln. Användningen av en direktdriven motor på B- och C-axeln ökar den totala noggrannheten och effektiviteten för maskinbearbetningen.

Pinnacle BX är den mest lönsamma produktionsinvesteringen för 5-axliga, samtidigt styrda bearbetningscentra. Det ger positiva och omedelbara resultat, förbättrar bearbetningsnoggrannheten och minskar skärtiden.

BX700 / BX500 har hög hastighet, hög noggrannhet med ett HEIDENHAIN TNC640 5-axligt bearbetningscenter som styrs samtidigt. Utrustad med inbyggd 15000rpm spindel, B-axelsvänghuvud ± 120° och C-axel roterande bord Ø630mm (inbyggd DD C-axel) för att optimera bearbetningsutrymmet och möjliggöra efterbehandling av komplexa delar i en uppsättning och minska cykeltiden.

PNEUMATISKT BALANSERINGSSYSTEM
Z-axeln är pneumatiskt balanserad med pneumatiska cylindrar med hög respons. Ytterligare luftbehållare installerad för att öka balanseringseffektiviteten, säkerställa snabb och stabil Z-axelrörelse, vilket säkerställer hög ytkvalitet.

SPINDEL KYLSYSTEM
Spindeloljekylaren håller en konstant spindeltemperatur och säkerställer en lång livslängd. Det ger också hög bearbetningseffektivitet och hög noggrannhet.

RULLE LINJÄR GUIDE
X/Y/Z-axlarna har rullstyrningar för optimal styvhet och hastighet. 6 rullar på X/Z-axlarna minimerar dämpningseffekten.

STYV BAS OCH MASKINSADEL
Drivmotorer direkt kopplade med förspända och överdimensionerade kulskruvar för att säkerställa skärkvalitet.

BLANK BOLSKRUV MED KYLSYSTEM
Oljekylning med kulskruvar på X-, Y- och Z-axlarna minimerar termisk deformation och glapp samtidigt som den säkerställer jämna rörelser under höghastighetsmatning.

CNC STYRSYSTEM
BX-serien är ett höghastighets- och exakt 5-axligt bearbetningscenter HEIDENHAIN TNC640, som styrs samtidigt. Standard med inbyggd 15 000 rpm spindel.

FLYGPLAN FUNKTION
PLANE-funktionen gör det enkelt att definiera ett lutat arbetsplan så att allt går snabbare.

TT VITA NER ARBETSJACKAN
Möjlighet att luta arbetsplanet. Med cykel 19 med vridbara huvuden eller tippbord. Operationen programmeras normalt i bearbetningsplanet, till exempel i axeln X / Y. Maskinen kör programmet i det plan som lutas av en eller flera roterande axlar i förhållande till huvudplanet.

DCM (DYNAMIC COLLISION MONITORING)
Med DCM kan du kontrollera kollisioner i testkörningsläge innan du faktiskt bearbetar delen. För att undvika maskinstillestånd. Simulering låter dig upprätthålla säkerhetsprocesser.

TCPM-FUNKTION (HANTERING AV VERKTYGSCENTERPUNKT)
Vid femaxliga operationer förflyttar TCPM-funktionen verktyget på ett tillförlitligt sätt längs konturen och säkerställer att arbetsytan inte skadas. Behåll verktygsspetsens position vid positionering med lutande axlar.

Med hjälp av TCPM-funktionen korrigerar iTNC 530 automatiskt verktygsbanan vad gäller maskingeometri och verktygslängd, samt kompenserar verktygsradien i tre dimensioner.

SPÅNSPOLARSYSTEM
Spånspolningssystemet tar bort spån inuti huset, vilket förhindrar spånansamling och eventuell skada på linjära styrningar och kulskruvar.

KYLNING GENOM SPINDEL (VALFRITT)
En 20 bar högtryckspump och en extra tank ger CTS-systemet den högsta spånavskiljningskapaciteten.

Spåntransportör (TILLVAL)
En spåntransportör av gångjärns- eller skrapatyp framtill på maskinen (vänster eller höger huvudtillval) tar bort spånen från maskinen.

KINEMATIC OPT. (ALTERNATIV)
Kinematice Opt. är en viktig komponent som hjälper till att uppfylla dessa höga krav: när HEIDENHAIN-avkännarsystemet sätts i, mäter den tredimensionella avkännarcykeln maskinens rotationsaxlar helt automatiskt. Mätresultaten är desamma oavsett om axeln är en vridskiva, lutningsbord eller torn. 

ROTERANDE FRÄSHUVUD AXEL B

DIAGNOSTIK FÖR BALLBAR

Publiceringsdatum: 15.04.2021