Köpa en bandsåg? Vi anger rätt val

Innan de köper en bandsåg ställer många kunder sig själva frågan: "I vilken situation är köpet av en manuell/gravitationsmaskin, en halvautomat eller en automatisk maskin motiverad?" Som svar på denna fråga bör du bestämma maskinens förväntade drifttid och vilken typ av material som skärs.

Manuell skärmaskin med tvångsmatning, t.ex. IMET GBS 130 - tillfällig verkstadsklippning, skärning: arbeta upp till 1-2 timmar om dagen.


Manuell skärmaskin med gravitationsmatning och hydraulisk matningshastighetsjustering, t.ex. IMET BS 300/60 GH - drift: 2-4 timmar per dag eller (utan arbetstidsbegränsningar) skärning av material med liten diameter ordnat i buntar som fyller skruvstycket maximalt. , t.ex. 270x230mm och stavar med en diameter på 200-230 mm och uppåt. Klipptiden kommer att vara cirka 10-12 minuter. Under denna tid kan operatören utföra annat arbete.

Den tid som krävs (ungefär) för att skära ett givet material kan erhållas från leverantören av maskinen eller skärbanden.

Halvautomatisk skärmaskin, t.ex. IMET BS 300/60 SHI - de flesta skärmaskiner som finns på marknaden erbjuder drift i ett manuellt/gravitationssystem och i ett automatiskt system (det är dock inte samma typ av operation som i en automatisk skärning. maskin - beskrivning av skillnaderna i nästa inlägg). Den halvautomatiska maskinen ökar förarens komfort avsevärt, när man arbetar med AUTO-funktionen blir verkningsgraden 20-30% högre än en maskin med gravitationsmatning. Jobbar 3-5 timmar om dagen, fler nedskärningar förväntas.
Przecinarka półautomatyczna IMET BS 300/60 SHI
Automatisk skärmaskin, t.ex. IMET CUBO 300 E FLAT - skärning i produktionsprocessen från 4 timmar om dagen, stort och mycket stort antal snitt.
Automatyczna przecinarka taśmowa IMET CUBO 300 E FLAT
De flesta av de tillgängliga modellerna erbjuder även halvautomatisk drift. För att arbeta i det automatiska systemet krävs ett bord (rullbana) på materialmatningssidan.

Publiceringsdatum: 12.01.2023