Rapport från resan till Taiwan och deltagande på TIMTOS 2023-mässan

De första dagarna i mars är den viktigaste händelsen för metallbearbetningssektorn. Varje år i Taiwan hålls en internationell mässa för metallbearbetningsmaskiner som heter TIMTOS i huvudstaden. Förutom asiatiska utställare finns det många gäster från hela världen. Så var även fallet med vårt företags representation i år.


Ordföranden för Eurometals styrelse och chefen för marknadsavdelningen åkte till Taipei för att stärka affärsrelationerna med långsiktiga leverantörer, men också för att bekanta sig med det aktuella utbudet av utställare och utöka kunskapen om nya produkter från SOCO, PINNACLE, EVERISING, EASTAR och FORTHWORTH. Tvärsnittspresentationen av formnings- och skärmaskiner delades upp i två utställningsanläggningar. En av dem ligger bredvid den (tills nyligen) högsta byggnaden i världen, den berömda 101:an i centrum av huvudstaden. De återstående 2 hallarna ligger lite längre mot utkanten av metropolen Nangang. På båda platserna kunde man träffa utställare som Eurometal representerar exklusivt i Polen.



Vid en stor monter mitt i hall 1 har SOCO (tillverkare av bockmaskiner för rör, stänger och profiler samt laserskärmaskiner för plåt och rör) förberett en omfattande uppsättning maskiner för besökarna. Rörbockarmodellen SB-32x9A-2S-V-U, utrustad med en robot och matare (ROBOT-BTM-2-46+SDO), var mycket populär. Maskinen kännetecknas av ett huvud som arbetar i båda riktningarna (vänster/höger). Förutom de praktiska fördelarna med själva automationssystemet genom materialmatningsfunktionen, var det omöjligt att bortse från det faktum hur exakt och utan ansträngning enheten lyckades böja stålrör med hjälp av en helt integrerad robot.


Vår uppmärksamhet fångades också av den moderna laserskärmaskinen SLT-155-FIBER, tillgänglig i en ekonomisk version, men utan att kompromissa med arbetshastigheten.


Vi träffade även representanter för PINNACLE, som är en av de ledande tillverkarna av avancerade CNC-fräscentra. I montern presenterades bland annat det lilla U5-bearbetningscentret och fräscentret LV105, som varit erkänt i åratal.


Vi var även på plats hos tillverkaren av spelautomater (EASTAR), specialiserade bandsågar (EVERISING) och vertikalfräsmaskiner (FORTWORTH).



Under vår vistelse besökte vi SOCO-fabriken där vi också fick lära oss om många modeller av rörfasmaskiner, olika cirkelsågar samt rörbocknings- och laserskärningsmaskiner som inte visades på mässan.

Publiceringsdatum: 14.03.2023